Vocabulari de les noves tecnologies
El nostre vocabulari quotidià incorpora dia a dia diversos termes que les noves tecnologies porten amb si.

 

Per a enguany, ens va semblar útil oferir-los el llistat elaborat per Verónica Moretta Baulies d’aquells termes que escoltem i llegim en els mitjans. I que ens veiem obligats a utilitzar quan adquirim un dispositiu, ja sigui un mòbil, un ordinador, una televisió intel·ligent, etc.
Receptes de cuina
La secció de cuina proposa un recorregut pel menjar sa i equilibrat. Originals receptes, seleccionades per Cristina Sánchez Moraleda Vilches. A partir de productes bàsics com a llegums, farines i de fruita seca. També, exòtiques i innovadores receptes amb espècies i divertits colors.

 

Esperem que gaudiu en la preparació i la degustació.
Reflexions lingüístiques
El dimecres, com cada any, tenim les recomanacions per a la millora i el poliment de la llengua catalana a càrrec del filòleg i corrector lingüístic Jordi Alberich.
Mots encreuats
Per a exercir la ment, mantenir el cervell actiu i millorar el vocabulari, el dijous hi trobareu els mots encreuats.

 

Construïts per Víctor Pallàs Arisa (Masíes de Roda, 1957) Filòleg, poeta, profesor i gestor cultural. Col·laborador habitual del Bloc Maragall i Secretari del Premi Literari Miquel Arimany.
Contes curts
Els divendres és el torn d’en Damià Bardera (Viladamat, 1982) escriptor i assagista. Doctor en Filosofia per la Universitat de Girona.

 

Descregut, gens gregari i un xic rondinaire és articuliste i autor de llibres, el darrer, Un circ al pati de casa (Empúries, 2019).
Microrelats
Joaquín Valls Arnau (La Sénia, Tarragona, 1959), Llicenciat en Dret.
Cada dissabte, al llarg de l’any, ens sorprendrà amb les seves històries breus.

 

L’autor, com és habitual, construeix amb el mínim de paraules un relat complet en un to irònic, ple de fantasia, terror i misteri, generant una certa complicitat amb el lector.