Orígens del Bloc

Miquel Arimany“La meva idea inicial era de fer un bloc pràctic d’aquests que es pengen a la paret. Vaig pensar que si feia un bloc amb autors catalans i autors castellans, la gent ho trobaria indigne i si feia un bloc amb autors catalans la censura m’ho prohibiria.

     Em vaig servir d’una astúcia: aprofitant del centenari del naixement de Maragall vaig anomenar al bloc “BLOC MARAGALL” i hi vaig introduir textos d’ell que havia escrit en català i castellà, de tal manera que la censura ho va deixar passar. Això va permetre que en els anys següents el bloc anés sortint, sempre amb el mateix nom, amb escrits d’altres autors i poetes catalans, sense que la censura s’hi fiqués, i vaig anar barrejant els poemes amb acudits, amb notícies, fins a sintetitzar-ho.

      El Dilluns, acudits aptes per a gent gran; el Dimarts, cuina catalana; el Dimecres, lliçons breus de català; el Dijous, acudits per a adolescents i el Dissabte i Diumenge poemes. Pel que fa al Divendres, quan anava a publicar el segon bloc s’havien complert els cent anys dels jocs florals i l’ajuntament de Barcelona no ho havia commemorat. Vaig decidir de commemorar-ho jo a través del bloc. Cada divendres hi havia una història feta per Rafel Tasis sobre els jocs florals.

     A partir d’aquell segon any cada any he dedicat el Divendres a un tema diferent: la nova cançó, la ciutat de Barcelona, les comarques catalanes, polítics i militars, escriptors….”

Miquel Arimany

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s