Frases de lliurepensador
El lliurepensament es l’actitud de no sotmetre’s a cap autoritat dogmàtica sigui de la naturalesa que sigui, una actitud oposada als «ismes» que pretenen imposar per diverses vies una forma de pensar submisa i alienant.

 

Des de el segle XlX, el lliurepensament esta fortament arrelat a la societat catalana. Cercles, escoles, publicacions… divulgaren els principis del lliurepensament. Aquest any os oferim algunes frases pròpies d’aquesta corrent de pensament.
Receptes de Anna Miralles
Na Anna Miralles ens ha seleccionat algunes de les receptes que la família Miralles ha ofert després de dècades en el seu Restaurant a la Horta de Sant Joan.

 

Una cuina del xup-xup actualitzada i basada en els productes naturals i de proximitat. Receptes amb regust d’un territori, la Terra Alta, que es manté fidel a la nostra tradició culinària
Reflexions lingüístiques
El dimecres, com cada any, tenim les recomanacions per a la millora i el poliment de la llengua catalana a càrrec del filòleg i corrector lingüístic Jordi Alberich.
Mots encreuats
Per a exercir la ment, mantenir el cervell actiu i millorar el vocabulari, el dijous hi trobareu els mots encreuats.

 

Construïts per Víctor Pallàs Arisa (Masíes de Roda, 1957) Filòleg, poeta, profesor i gestor cultural. Col·laborador habitual del Bloc Maragall i Secretari del Premi Literari Miquel Arimany.
L’arquitectura als Països Catalans
Aquest any hem dedicat els divendres a l’arquitectura. Ens hem centrat bàsicament en l’àmbit dels Països Catalans i aquelles zones d’influència cultural que al llarg de la història han tingut.

 

Hem començat a partir dels orígens de la civilització a la nostra terra fins al Renaixement. Ens hem aturat especialment en el període gòtic, de singular esplendor al nostre país ja que coincidí amb la consolidació i l’expansió de la Confederació catalanoaragonesa.
Ermites
Miquel-Lluís Muntané, escriptor i periodista, ens convida a visitar algunes de les ermites més interessants del nostre país, amb informació sobre les seves característiques històriques i paisatgístiques.
Poemes · Recopilació de Víctor Pallàs
Enguany recuperem el col·lectiu dels nostres poetes. Com sempre, de veus noves i de consolidades i amb alguna composició inèdita. I que puguin servir també, una mica de reflexió en aquests temps diversos que aquest nostre Bloc registra puntualment.
Gaudiu-ne.