Expressions Llatines
La Catedràtica, professora de llengües Clàssiques Assumpta Tomàs Miralles ens presenta una selecció d’ expressions llatines que continuen presents en els nostres diàlegs quotidians. En cada una ens dona la traducció correcta al català, explica l’origen de la expressió i el perquè del ús que se’n fa avui.

 

Molta, grata i bona informació en poc espai. És el tema a qui dediquem l’any 2023
Receptes de cuina
La Sra. Amelia Vicens va fer de cuinera en una casa bona de Barcelona durant anys i va guardar notes d’algunes de les receptes que es feien a la casa.

 

Amb aquelles anotacions a llapis dels anys ’40 hem pogut recuperar i recordar un grapat de receptes de la nostra cuina, la tradicional, plats elaborats amb productes del país, aptes per al nostre clima, opti’ns per les nostres diades i aptes pel nostre tarannà.
Reflexions lingüístiques
El dimecres, com cada any, tenim les recomanacions per a la millora i el poliment de la llengua catalana a càrrec del filòleg i corrector lingüístic Jordi Alberich.
Mots encreuats
Per a exercir la ment, mantenir el cervell actiu i millorar el vocabulari, el dijous hi trobareu els mots encreuats.

 

Construïts per Víctor Pallàs Arisa (Masíes de Roda, 1957) Filòleg, poeta, profesor i gestor cultural. Col·laborador habitual del Bloc Maragall i Secretari del Premi Literari Miquel Arimany.
Poemes
Josep Colet i Giralt, nascut a Barcelona el 21 de desembre del 1935. Poeta, Professor de Català i de preceptiva poètica. Entusiasta formador de poetes. Difusor de la poesia va ser constructor de cercles de amics de la poesia. Es autor de diversos llibres i poemaris.

 

Han estat exalumnes seus que ens han seleccionat els poemes del seu Mestre i ens han demanat que els publiquessin en forma d’homenatge i per donar a conèixer una mica més la seva obra.
Sants Catalans
El jove seminarista Pau Camacho Serna ens presenta una completa relació dels catalans que han obtingut la Santedat. Molts de coneguts, altres menys. Cadascun en el seu temps i amb els seus fets.

 

Conegueu les dades biogràfiques i la seva data de celebració.